Книгата В храма на медиацията – как е на практика

“Първата цялостна книга за медиацията излезе от печат.

В нея читателите ще намерят отговор на въпросите:

Какво е медиацията? Какво не е медиацията? Как добрата теория за миротворчеството сработва на практика?

Водещият медиатор в България, Катина Клявкова и фондация Ахая общество издадоха първата цялостна книга за медиацията „В храма на медиацията“.

Тя е написана като полезен наръчник за медиатори с конкретни примери, особености на различни видове медиация, инструменти и подходи за провеждане на процедурата. Специален акцент е поставен на уникалния аха-подход, създаден от авторката в двадесетгодишната ѝ практика на миротворец. 

Медиацията е извънсъдебен способ за спогодяване. Тя може да бъде полезна във всички сфери на обществения живот: в семейството, между съседи, в училище, в търговските отношения, на работното място и дори в случаи на извършени престъпления.

Книгата е достъпна на цена 25 лева директно от издателя (за поръчка: ahaya.society@gmail.com с безплатна доставка при две и повече книги) и в големите книжарници в България след 24 май 2019г.

Книгата бе преведена на английски език през декември 2020 г. и е достъпна директно от издателя и чрез amazon.com.

Приятно и ползотворно четене!”

За автора:

Катина Клявкова е професионален медиатор, конфликтолог и миротворец със стотици успешни случаи. Тя е дългогодишен обучител, ментор и учредител на Център за медиация „Ахая“ и Аха-демия за медиатори. Юридическото и психологическото образование ѝ дават стабилна основа, а експертните ѝ умения в емоционална интелигентност и организационна култура я подкрепят като модератор на новото предоговаряне.

Тази книга е написана като отклик на обществената нужда от по-цялостно разбиране какво е МЕДИАЦИЯ. През случаи от личната си практика авторката назовава прямо същината на този миротворчески способ за извънсъдебно разрешаване на спорове, който тя изследва и прилага отдадено повече от двадесет години.

Книгата е насочена към професионални медиатори, миротворци и всички, които търсят холистични методи за спогодяване. Читателят може да провери дали медиацията му резонира и дали е готов да я преживее на практика като страна или медиатор в спорни ситуации от всяка област на живота.

Медиацията е интердисциплинарна и широко приложима. Тя е един от най-актуалните за времето ни методи за хармонизиране на взаимоотношенията. Аха подходът е разработен целенасочено от авторката, за да вдъхнови страните в медиация да трансформират отношенията си в самата им сърцевина.

Професия медиатор

Аха подход в медиацията

Обучение за медиатор

Книга-наръчник по медиация

 Бележник на медиатора

The Book in english

Свържете се с нас

12 thoughts on “Книгата В храма на медиацията – как е на практика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *