Обратна връзка от участници – май 2021

Дни след края на тазгодишното ни Сертифициращо обучение за медиатори пристигнаха и първите обратни връзки от мощната група участници. Благодаря!

Тук ги споделяме с Вас: 

“Хареса ми всичко! Катина, Даниела, атмосферата, участниците, гостите, съвместно направените практики и техники, проведените наши лични медиации, възможността всеки да се изкаже и да бъде зачетен равно с другите, чуваемостта, смеха, провокациите, замислящите въпроси, възможността да бъде обсъден личен казус, обменената груповата енергия, новите знания, новите погледи. Но! Преди всичко Катина! Катина е Космос! Толкова Дълбока, Мъдра, Наблюдаваща, Даваща, Провокираща, Добра, Нежна, Деликатна, Търпелива, Вярваща, Доверяваща, носеща Надежда и толкова много Любов! Катина е на 1 000 % МироТворец!

Разбрах, че мога да се върна в центъра си и то, по нов начин, с новите инструменти, задаваща си нови (дълбоко замислящи) въпроси. Разбрах, че мога да съм цяла. И, че аз съм много силен енергиен център. Получих толкова много Любов! Вярвам в себе си. Вярвам във възможностите си. Винаги съм вярвала в МироТворството, но вече знам, че мога да го случвам сама, че зависи и от мен!

Медиацията е новият път за хуманно, честно и почтено разрешаване на спорове, конфликти и казуси, зачитайки достойнството, нуждите и потребностите на всяка една страна! Тя е начин, по който ние, хората, можем да се издигнем над дребното, понякога чисто битово и да извисим духа си, да покажем мащаба на големите ни души и сърца.

Да вървим по пътя на МироТворството е личен начин да допринесем за намиране на обратен път към баланс, лекота в общуването, вътрешен покой, щастие, доверие, уважение, любов. Тя е път и начин за отваряне на съзнанието, за допускане на нови гледни точки, за намиране на нови работещи решения, където всяка страна е равно зачетена по достойнство и чута като нужди и необходимости. Медиацията помага да се върнем или стабилизираме в личния си център. Тя е начин, по който можем да помогнем не просто на себе си, не само на няколко човека или на много хора, а на глобално ниво е средство да допринесем за спасението на нашата планета Земя. Как? Развивайки осъзнатост! В себе си. В личния ни кръг. В обществото, в което живеем. В собствената ни държава. И извън нейните предели.”

– Мирослава Ценова, адвокат

“Руши стени и гради мостове! Отдалечилите се сближава, враговете помирява. Енергиен балсам за душевни рани. Отворена врата към мечтата ни за холистично общество!”

– Жанет Орфану, създател и вдъхновител на екоселище “Радост”

“Хареса ми…

  1. Атмосферата, която създадохте с ко-фасилитаторите.
  2. Дълбочината на потапяне в съдържанието и насочване към практическата част по същество по един нестандартен начин. От една страна дойдохме да учим, но поне в мен създаде усещане за „това го знам“ и остава да приложа на практика, с ново ниво на осъзнатост, отговорност и копнеж към съвършенство.
  3. Участниците, които играят изключително ключова роля в общото споделяне, допълване и надграждане. Това наистина е среда, която окрилява, вдъхновява и подсилва ефекта.
  4. Ненатрапчивостта, но в същото време твърдост и категоричност в предаване на основните принципи на водене.

Катина и Медиацията са едно дълбоко, трансформиращо и окриляващо преживяване, което препоръчвам на всеки професионалист, който има интерес в това да развива себе си като личност и да подобрява своя принос в комуникацията с другите. Само в 4 дни лице в лице получих толкова голямо богатство от осъзнавания, познанства и теми за размисъл, които за пореден път ми показаха колко сме свързани всички ние като хора. Няма значение кой в каква сфера от живота се реализира, защото имаме в крайна сметка общи, чисто човешки проблеми, реакции и възприятия, а решението е винаги по-близо и по-безболезнено, когато се довериш на процеса и човека, който е готов да ти осигури пространство, в което да чуеш, разбереш и избереш за себе си мирно, човечно и дълготрайно работещ вариант за себе си.”

– Ани Хира, ХЮГА.БГ

“Хареса е мека дума за усещането ми от атмосферата – чувствах се изключително добре, уютно, прието, взаимно. Намирам за много полезна организацията в приоритетно практическа насоченост на случващото се и лична споделеност, в рамките на възможното разбира се, и по-малко теоретична ангажираност, която можем да прочетем в книгата.

Огромно благодаря за шанса да бъда част от това обучение, от тази атмосфера, от тази невероятна общност от съмишленици, защото убедено смятам, че този курс не е само „сертифициращ“ за обективни обстоятелства и практикуване на професия с определено човешко призвание, а е „сертифициращ“ за човека като личност – личност, обръщаща се към себе си по-надълбоко, по-опознаваща се, поглеждаща се отстрани, повече приемаща се и неизменно повече обогатяваща се. А от там неизменно и естествено следва и възможността за продължаване на веригата „предай нататък на доброто“, към още някой, към група от хора и към обществото като цяло, в която верига истински вярвам.

Адмирирам начина и подхода на провеждане, оценявам отдадеността на водещите и споделеността на опита и знанията им!

Препоръчвам на всеки, който „търси“, защото се убедих, че това е място и подадена ръка към „намирането“ – за всеки нещо различно лично за него, но за всички общо и като цяло едно истинско, сърдечно, смислено, ценностно и творящо ЗаЕдно.

Отново изказвам огромно БЛАГОДАРЯ за всичко случило се и продължавам да откривам нови и нови неща, които са останали в мен и “изплуват” едно по едно. Безценните изживявания се помнят и оставят следи, а тези дни и хората, с които ги споделихме, наистина бяха и са такива 🙂 И вярвам, че продължението им тепърва предстои… “

– Вероника Недялкова, АктЦент Консулт, Интелект тренер

“Непринудената обстановка, спокойствието при преподаването, даването на примери и доброто обясняване много ми харесаха. Перфектно обучение, което може да отключи вътрешното Аз да направи добри дела за себе си и за другите. Всичко беше прекрасно. Очаквам есента и надграждащото обучение и да започна да действам.”

– Даниел Колев, икономист в държавната администрация

 “Аха-проблесна ми как да съм тук и сега! Искрено ви се възхищавам на невероятното присъствие и умението да чувате! Знам, че вече много обичам и искам да умея да извличам меда от „жилещата“ ситуация.”

– Камелия Пенчева

Следва продължение…

! Ако желаете да се включите в следващата група на Сертифициращото обучение за медиатори на ЦМА през месец май в гр.София – записването вече започна. Възползвайте се от отстъпката за ранно записване. Пишете ни смело, за да се изберем взаимно и да Ви запазим Вашето място!

Наръчник по медиация

Бележник на медиатора

За ЦМА

Аха медиатори

Мисия

Аха-подход

Правила на работа

Етични стандарти

Отзиви

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *