Подходящо ли е за Вас обучението за медиатор в ЦМА?

Здравейте!

Поздравления за интереса Ви към медиацията като пряк подход на миротворчество в ежедневния живот и като напредничава възможност за личностно и професионално развитие!

Ето няколко въпроса за ориентир дали за Вас е подходящо точно това Сертифициращо обучение за медиатор в Център за медиация Ахая:

1. Каква е личната Ви мотивация да се включите?   

Моля, споделете я с нас в кратко Мотивационно писмо чрез формата за контакт и ние ще Ви отвърнем със същото. Така ще проверим дали сме в съзвучие. А Вие ще усетите дали това обучение е най-подходящото за Вас в момента. Повече за нас можете да прочетете в този сайт.

2. Защо се насочихте именно към обучението за медиатор на Център за Медиация Ахая?

Препоръчаха ли Ви го от личен опит или попаднахте случайно? Какво очаквате и на какво държите най-силно в подобно обучение? Не се колебайте да ни зададете всичките си въпроси. Прочетохте ли актуалната обява и обратни връзки?!

3. Доколко сте информирани Що е медиация?

Участвали ли сте в истинска медиация? Какви са впечатленията Ви? Запознати ли сте с приложимостта ѝ на практика, в лично преживяни истории, например чрез Книгата за медиацията ?

4. Каква е основната Ви нагласа в общуването и във взаимоотношенията?

Важно ли Ви е да живеете в чисти и искрени взаимоотношения? Синхронични ли са на Вашите разбирания принципите на медиацията? Win-Win ли са, партньорски ли са основните Ви ценности? Какви са Вашите приоритети в общуването? В какви взаимоотношения сте със себе си и с хората наоколо си сега? Желаете ли да допринасяте за откровени, уважителни, партньорски отношения? Докъде сте в справянето със собствените си вътрешни и външни сенки и конфликти? Работите ли съзнателно върху себе си, избрали ли сте и вървите ли категорично по пътя на мира, отвътре-навън? Имате ли какво да дадете на другите хора от сърце, с личния си пример и присъствие?

5. Какъв е Вашият стил на учене и какви подходи на учене предпочитате?

Ние избираме холистичните и неформалните стилове и работим с Аха подход, както в обученията, така и в самия процес на медиация.

6. Защо искате да се сертифицирате като професионален медиатор? 

Имате ли чисто намерение и търпение да положите усилия в това смирено учене? Каква подкрепа очаквате от обучителите? Какъв ще е Вашият искрен принос в групата и медената среда?

7. Разпознавате ли основния водещ, медиатор Катина Клявкова, като избран от Вас ментор в медиацията?

Сертифициращо обучение за медиатор

Имате ли въпроси? Пишете ни още сега!

Избираме се взаимно и градим здрава общност за доброто на всички!

“Най-добре е да развиваме мирни умения в мирно време” са казвали древните мъдреци. Ако и Вие предпочитате да влагате благи усилия навреме – преди и вместо да избухват военни действия – ето Ви една възможност. Тя може да е полезна едновременно за вътрешен мир, личностно и социално развитие. Медиацията също така е и нова, все по-необходима професия… Миротворен ден!

Книга наръчник по медиация

Бележник на медиатора

1 thought on “Подходящо ли е за Вас обучението за медиатор в ЦМА?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *