Отзиви

Oбратна връзка от участници в тренингите на ЦМА и АХАдемия за медиатори, можете да прочетете тук:

Обратни връзки от клиенти в медиации:

„Ние имахме тегло, дето съд ще го отсъди, ама не може да го реши докрай – да ти олекне на душата… Един имот на ‘арно, божие място, ама на много челяд. И всеки теглеше неговото да стане, та се караха много. Само неговото, а то, рекох им, ‘сите сме в един кюп и Бог ни гледа. Ама ни насам, ни натам и „шушу-мушу“. Не могат го разделят, а животът минава, плод гние. И не вярваха, че има начин, ама на! Я те видях, баби. Видях, че мога да ти имам вяра и после те видяха. И ти ни подреди работите, така с добро, всеки да е зачетен. А адвокатите как хрисими станаха, един до друг… бре! Олекна им на децата, всеки си каза. И чудо, ръце си стиснаха, доволни сълзи ми докараха след толкоз годин… Но най-ме сгря човещинката.“ – баба Гина, 89 г. (Семейно-наследствена медиация)

„Помня, че обстановката ми допадна; още не знам как успя да се справиш с избухването, но е факт, че успя; безпристрастна, хем очарователна, хем респектираща; хареса ми, че измислихме решение, за което не бяхме се сещали сами; разбрах, че повечето от опасенията ми са били напразни; изненадах се на много неща,  които бях преценил като „бита кауза“; зададе ми въпрос, който не помня някой да ми е задавал: „- От какво наистина се нуждаеш сега?“, поне 10 минути мислих – страшно ценно. Задавам го и на себе си и на другите много често от тогава.“ – Лъчезар Жотев, 52 г. (Медиация на работното място)

„Това беше една от най-хубавите ми срещи на чай. Странно е да го кажа след като поводът беше не особено приятен – със съпруга ми минавахме през криза и говорехме за развод. Но това е истината. По този начин, посредством медиацията, кризата ни възроди. Преоткрихме се, себе си, един друг. И нещо ново за мен – имах усещането, че сме го постигнали именно със свои сили, воля, в свой интерес. Благодаря! P.S. Мъжът ми видя написаното и каза, че се подписва и той с две ръце, с добавка: помнел историята, която ти ни разказа просълзяващо в критичния момент и се надява да си я разширила с неговото допълнение, с което се и разсмяхме. И да предавате нататък.“ – Любляна Полийска, 42 г. (Семейна медиация)

„Очарователна, спокойна, съобразителна. Човек, на когото виждаш, че можеш да разчиташ. И професионалист, казващ много с малко думи. Това ми е мнението за „домакина“ медиатор. Аз съм добър в това да се боря и да побеждавам. Като попаднеш на някой добър в това да сближава, можете да свършите доста добра работа. А и всеки един да си вземе наградата. Приятно е да победиш без другият да се чувства загубил, прецакан, прекаран. Опиташ ли го веднъж, ще повториш…” – Симеон Денов, адвокат (Медиации на работното място)

“ – В един момент се почувствах… като в храм.“ „– Да, с откровение и за двама ни.“ – Галина Благоева и Иван Благоев (Семейна медиация)

„Останах с много добри впечатления от медиацията. Наистина. Беше добре структурирано, всички мнения бяха чути, редът в комуникацията се спазваше доколкото беше възможно…“ – Н.М., 42 г., семейна медиация между разведени родители заради общото им дете-тийнейджър

„На първо място е подкрепата ти със самото ти чисто желание за участие в решаването на проблема, второ –  с непредубедеността си и не на последно с това, че познаваш добре и човешката душа. И всичките неща, заедно с търпението и безотказността, свършиха работа.“- Б.З., 65 г, медиация между съседи в жилищна сграда

„Благодаря за доброто пространство.“ – Георги Стоилов, 57 г., слагайки в ръцете ми бурканче мед, произведен от пчелите, за които се грижи (Семейна медиация).

„Днес създадохме прекрасна енергия и не само предоговорихме, ние творихме в нея. Браво на нас! Благодаря!” – Йосиф Попов, търговска медиация 

– Ах! Аха! Аха я!– Само, да бяхме направили това преди целия онзи цирк…– корпоративно-търговска медиация 

„С теб е удоволствие да се работи. Ти си прекрасен човек, медиатор и колега, от когото може да се научи много за това какво е медиацията и как протича тя. Много ми допада стила ти на водене на процедурата и това, че уважаваш страните. Искам специално да отбележа колегиалността ти, нещо, което аз изключително много ценя у хората. Това е накратко мнението ми за съвместната ни работа, която, както знаеш, се надявам да продължи и в бъдеще с още много ко-медиации.“ – Красимир Ташев, медиатор в ЦСМ към СРС

!!! Медиацията е напълно поверителна процедура. И всяко споделено име, цитат или факт, са само с изричното съгласие на авторите и носителите им.

Следва продължение!

Ако искате да станете професионален медиатор, ето информация за Сертифициращото ни обучение.

Ако търсите да прочетете повече за медиацията на практика можете да си поръчате от нас най-препоръчваната и четена в България цялостна Книга за медиация.

Ако интересувате от менторство и супервизия в медиацията, можете да прочетете повече тук.

Наръчник – книга за медиацията

Бележник на медиатора