Сертифициращо обучение МЕДИАТОР

МЕДИАТОР – искате ли да сте ?!

Ако желаете да добавите тази ключова компетентност към палитрата си или да се разгърнете в НОВА ПРОФЕСИЯ… Добре сте ни дошли!

Ако сте миротворец по душа и е назряло време да давате своя принос още по-концентрирано – поздравления за смелостта.

Ако сте готови да учите и работите заедно с най-отдадените в дълбочина медиатори в България – насреща сме.

Не е необходимо да имате определен вид образование или степен на образование над средното (гимназия). Медиацията спокойно може да бъде Ваша допълнителна професия. А защо не и основна ?! Към този момент единствената забрана да бъдат медиатори е за лица, които осъществяват функции по правораздаване в системата на съдебната власт и/или не отговарят на изискванията на чл. 8 от Закона за медиация

Следващи групи в гр. София: ноември 2024 г.  и ноември 2025 г. * Събираме групи обикновено през пролетта (м. май) и през есента (м. ноември). Конкретните дати за всяко обучение се обявяват тук в началото на м. януари на съответната година. Моля, следете информацията в тази страница или ни пишете с въпросите си. Поради пътуванията на Катина Клявкова за развитие и преподаване в чужбина, тя има възможност за две обучения годишно. Затова, когато организираме надграждащи тренинги, обявяваме само едно сертифициращо за съответната година.

Дати на провеждане на Сертифициращото обучение за 2024 г: 2-3 и 9-10 Ноември 2024 г.

Продължителност на едно обучение: 4 дни (два уикенда)+ 5 дни дистанционно в периода помежду им (за гъвкави онлайн групов и индивидуален коучинг и менторство). Общо над 60 часа.

Желаете ли да се включите? Каква е Вашата мотивация да участвате? Пишете ни!

! Групите се запълват много бързо. 
С участниците се избираме взаимно и се срещаме неслучайно.

 

Ако Ви е назряло и искате да е с нас, обадете се още сега да Ви запазим място!

 • Обучението е Сертифициращо и дава правоспособност на професионален медиатор чрез Сертификат / Удостоверение за акредитиране / вписване в Единния регистър на медиаторите към Министерство на Правосъдието на РБ, който се признава в ЕС.
 • Водено е от екип с най-успешните, работещи надълбоко практици в България, които споделят всеотдайно и честно заряда, знанията и опита си. За да ни усетите по-добре може да разгледате обратните връзки по-долу.

Основните водещи, медиаторът Катина Клявкова , заедно с асистент-водещите Даниела Йорданова и Мирослава Ценова са домакини на средата. Гостуват и други експерти-партньори и ахадемици медиатори. И още нещо, с което сме уникални – често се включват и реални страни с техен спор.

 • Практическо е – чрез реални случаи и ситуации от актуалния опит на треньорите, на самите участници и на специално гостуващи страни. С ключови и полезни примери от всички добри практики в Европа и по света. С яснота за съчетаване и оразличаване с другите професии и подходи за за спогодяване и трансформация във взаимоотношенията.
 • Подкрепени сте от добър Наръчник – първата цялостна практическа книга за медиацията в България “В храма на медиацията – как е на практика” и лично от автора ѝ. (!) Препоръчително е да прочетете книгата преди обучението. Ако желаете, можете да я закупите още сега, за да усетите духа, както в теорията, така и в практиката на медиацията и да се възползвате още по-добре от обучението.
 • Бутиково е – с участници, с които се избираме внимателно и взаимно. Всички участници ни препоръчват на свои приятели и познати. Най-честата препоръка към нас е просто да увеличим продължителността на обучението, за да имат още и още време в тази благодатна среда.
 • Преживяване с уникалния Аха! – подход е. Протича в съзнателно обгрижена среда, в отворен диалог, с интеракции, настройки, упражнения, игри, дискусии, констелации, а често и с експедиции отвъд това, което мислим, че е, до удивителната аха!-среща тук и сега.
 • Наръчникът и обучението са получили признанието, препоръката и подкрепата на Център за изследвания на ООН към Jindal Global University, India.
 • Продължителност – два уикенда лице в лице и 5 дни в наситена дистанционна интерактивна дискусия и коучинг. Обща продължителност: 60 часа. Изпитът за получаване на професионален Сертификат включва писмен тест и цялостен финален казус в реална ситуация.
 • Таксата е 1000 лв. (крайна цена) с авансова вноска от 350 лв. при записване и довна-сяне на остатъка най-късно един месец преди старта на тренинга.
  
 • ! Преференциална цена: 900 лв. - при ранно записване най-малко 5 месеца предва-рително с внасяне на цялата сума наведнъж. При невъзможност за участие поради непредвидени обстоятелства се запазва правото за включване в следваща група или се възстановява сумата без авансовата вноска за технически разходи.

Подходящо ли е за Вас това обучение? – въпроси за ориентир

Място на провеждане: гр. София. В уютна и достъпна зала в центъра на града.

Повече за обучението можете да прочетете: ТУК.

Обратна връзка – какво казват самите участници? Можете да видите тук:  УдовлеТвореНие ; Ехо ; Благодаря ; ноември 2015-1 ; ноември 2015-2; пролет 2016, май 2016, септември-октомври 2016, ноември 2016 , март 2017 , май 2017 , ноември 2017 , 2018 , 2019, 2020 , 2021 , 2022, май 2023, ноември 2023

Лица със специални нужди, съгласно международните обучителни стандарти, се включват в съобразени с тях условия. За целта е необходимо те изрично да ни информират предварително за потребностите си още при запитването си и заявката си за участие. Ако към момента не разполагаме с капацитет да покрием адекватно нуждите им, ние им отговаряме своевременно.

Вашата мотивирана ЗАЯВКА за записване можете да ни изпратите на e-mail: 
office.ahaya@gmail.com 

Ще се постараем да Ви отговорим в двуседмичен срок. Моля, споделeте в писмото си: “Защо искате да се обучите за професионален медиатор? Защо избрахте именно нас – Център за медиация Ахая?” Благодарим Ви! Нека се избираме внимателно, за да градим съзнателно силна професионална общност и миротворческа мрежа за доброто на Цялото!

Такса и плащане: След приемане на заявката Ви и заплащане на авансовата вноска или на цялата такса, потвърждаваме запазването на място за Вас. При заплащане на таксата след посочения по-горе краен срок, размерът ѝ се увеличава със 100 (сто) лв. ! При отказ на участника, заплатената авансова такса не подлежи на връщане, защото покрива административни разходи. При форсмажорни обстоятелства минималната авансова вноска за задържане е 200 лв. Останалата заплатена сума от таксата – според желанието на участника – се връща с обратно бордеро или остава да запази правото му за включване в обучението ни на следващи дати.

За издаване на фактура, молим активно да ни предоставите данните за нея още при записването си.

Всички такси се заплащат по банков път по сметката на Ахая ООД, както следва:

“Първа Инвестиционна Банка” АД, BIC – FINVBGSF, IBAN BG93FINV91501017499740.

Основание за превода: обучение по медиация.

За сформиране на групи в други градове: Моля, обадете се поне 6 месеца предварително, за да се синхронизираме!

Готови ли сте за това обучение? – въпроси за ориентир

ЦМА е част от лицензираните обучителни Центрове по медиация, вписани в Единния регистър на медиаторите в България към МП и от Картата на действащите професионални центрове по медиация в Столична община, създадена от Национална Асоциация на Медиаторите. Подкрепата, която осигуряват аха медиаторите е висококачествена – с 92% success rate и най-висок рейтинг в България.

Надграждащи (специализирани) обучения с аха подход предлагаме по: семейна медиация, медиация на работното място, училищна медиация, трансформираща медиация, имотна медиация и бизнес/корпоративна медиация. Пишете ни за повече конкретна информация.

Ако сте професионален медиатор и се интересувате от силно менторство и супервизия, можете да се запознаете с аха-подхода в медиацията ТУК. А в ежедневната Ви работа на медиатор, независимо къде сте обучени, може да Ви подкрепи специалният Бележник на медиатора.

Ако искате да прочетете повече за медиацията на практика (чрез истински истории), можете да закупите най-често препоръчваната в България настолна Книга за медиация.

Защо медиацията е важна и полезна? Тя среща по нов начин и осветява намирането на изход от задънена, тъмна улица. Използването на ѝ за разрешаване на спорове пести, не само “време, нерви и пари”, а позволява на хората да се разберат ЧОВЕШКИ и да запазят и подобрят нормални отношения помежду си. Тя е широко приложима – при всякакви семейни спорове, наследствени въпроси, доброволно поделяне на имущество, междусъседски спорове, имотни спорове, дестко-градински и училищни конфликти, всякакви договорни отношения, търговски и бизнес отношения и много други. Медиацията е предпочитан по света и особено в Европа, алтернативен кратък (катализиращ) подход, чрез който може да се спести и тежката ескалация на спора в съда. За разлика от съдебното дело, при което решението се взима от съдия според обобщени и противоречиви законови разпоредби и многото несигурни фактори на състезателния процес, при медиацията решението се изгражда от самите спорещи страни, въз основа на новата, цялостна информация за по-голямата картина и на тяхното собствено разбиране за справедливост, човечност и удовлетворение. * От месец юли на 2024 г. ще влязат в сила промените в ЗМ, според които се въвежда т.нар. задължителна първа среща по медиация за 6 групи от висящите съдебни спорове. Очаква се това да увеличи възможностите за полезност и принос на медиацията и медиаторите – разбира се, когато са качествени и с истинска добра воля.

! ¡ Всеки гражданин, предпочел пътя на медиацията, допринася активно за мирния живот на децата си, на приятелите и роднините си, на обществото, в което живеем и на човечеството. Благодаря! ♥
 

“Планетата не се нуждае от голямо количество „успешни хора“. Планетата спешно се нуждае от миротворци, лечители, реставратори, разказвачи на приказки и обичащи от всички видове… Тя се нуждае от хора, с които се живее естествено и добре.“ – Далай Лама

Наръчник по медиация

Бележник на медиатора

За ЦМА

Аха медиатори

Мисия

Аха-подход

Правила на работа

Етични стандарти

Отзиви