Сертифициращо обучение МЕДИАТОР

МЕДИАТОР – искате ли да сте ?!

Ако желаете да добавите тази компетентност към палитрата си или да се разгърнете в нова професия… Добре сте ни дошли!

Ако сте миротворец по душа и е назряло време да давате своя принос още по-концентрирано – поздравления за смелостта.

Ако сте готови да учите и работите заедно с най-отдадените медиатори в България – насреща сме.

Не е необходимо да имате определен вид образование или степен на образование над средното (гимназия). Медиацията спокойно може да бъде Ваша допълнителна професия. А защо не и основна ?! Към този момент единствената забрана да бъдат медиатори е за лица, които осъществяват функции по правораздаване в системата на съдебната власт и/или не отговарят на изискванията на чл. 8 от Закона за медиация

* Събираме групи обикновено през пролетта (Май) и през есента (Октомври / Ноември). * Конкретните дати за всяко обучение се уточняват в началото на м. Януари на съответната година – потърсете ни за актуална информация.

Следваща група в гр. София: Ноември 2023

Дати на провеждане: 4-5 и 11-12 Ноември 2023г. (има свободни места).

*Конкретните дати обявяваме тук в края на предходната година. Моля, следете информацията в тази страница или ни пишете с въпросите си.

Продължителност на едно обучение: четири дни (два уикенда) присъствено + 10/15 дни дистанционно в периода помежду им – интерактивен практикум с групов и индивидуален коучинг и менторство.

Желаете ли да се включите? Каква е Вашата мотивация да участвате? Пишете ни!

Групите са нарочно малки и се запълват бързо. С участниците се избираме взаимно.

Ако Ви е назряло и искате да е с нас, обадете се да Ви запазим място!

 • Обучението е Сертифициращо и дава правоспособност на професионален медиатор чрез удостоверение за акредитиране / вписване в Единния регистър на медиаторите към Министерство на Правосъдието на РБ.
 • Воден е от екип с най-успешните действащи практици в България, които споделят всеотдайно и честно заряда, знанията и опита си.

Основните водещи, медиаторите Катина Клявкова и Даниела Йорданова са домакини на средата в специално съчетан екип от експерти и партньори. 

 • Практически е – чрез реални случаи и ситуации от настоящата действителност и от опита на самите участници. С ключови и полезни примери от всички добри практики в Европа и по света. С яснота за оразличаване и за съчетаване с другите професии и подходи за работа с взаимоотношенията.
 • Подкрепени сте от първата цялостна книга за медиацията в България: “В храма на медиацията – как е на практика” и лично от автора ѝ. Ако желаете, можете да закупите книгата още сега, за да усетите духа, както в теорията, така и в практиката на медиацията и да се възползвате още по-добре от обучението.
 • Бутиков е – в група от 10 до 12 души, с които се избираме внимателно и взаимно.
 • Преживяване с уникалния Аха – подход е. Протича в съзнателно обгрижена среда, в отворен диалог, с интеракции, упражнения, игри, дискусии, констелации, а често и с експедиции отвъд това, което мислим, че е, до удивителната аха!-среща тук и сега.
 • Продължителност – два уикенда лице в лице и две работни седмици в наситена дистанционна интерактивна дискусия и коучинг. Общо обучително време: над 60 часа. Изпитът е писмен тест и устен финален казус в реална ситуация.
 • Таксата е 800 лв. (крайна цена) с авансова вноска от 300 лв. при записване и довнасяне на остатъка  поне един месец преди старта на тренинга.
  !
  Преференциална цена: 760 лв. – при ранно записване от най-малко три месеца предварително с внасяне на цялата сума наведнъж.

Подходящо ли е за Вас това обучение? – въпроси за ориентир

Място на провеждане: гр. София, в залата на ул. Константин Петканов 6

ИЛИ в залата на “Списание 8” на бул. Черни връх 1-3 (срещу х-л Хилтън и в близост до НДК). 

Повече за обучението можете да прочетете: ТУК.

Какво казват самите участници? Обратна връзка от участници в тренингите можете да видите тук:  УдовлеТвореНие ; Ехо ; Благодаря ; ноември 2015-1 ; ноември 2015-2; пролет 2016, май 2016, септември-октомври 2016, ноември 2016 , март 2017 , май 2017 , ноември 2017 , 2018 , 2019, 2020 , 2021 , 2022, май 2023…

Лица със специални нужди, съгласно международните обучителни стандарти, се включват в съобразени с тях условия. За целта е необходимо те изрично да ни информират предварително за потребностите си още при запитването си и заявката си за участие. В краен случай, ако не разполагаме с капацитет да покрием нуждите им, ние им отговаряме своевременно.

Вашата мотивирана ЗАЯВКА за записване можете да ни изпратите на e-mail: nowness@abv.bg и на тел. / viber: 0887 43 34 78. Ще Ви отговорим в едноседмичен срок. Моля, споделeте в писмото си: “Защо искате да се обучите за професионален медиатор? Защо избрахте именно нас – Център за медиация Ахая?” Благодарим Ви. Избираме се взаимно и градим съзнателно силна общност и мрежа за доброто на Цялото!

Такса и плащане: След приемане на заявката Ви и заплащане на авансовата вноска или на цялата такса, потвърждаваме запазването на място за Вас. При заплащане на таксата след посочения по-горе краен срок, размерът ѝ се увеличава със 100 (сто) лв. При отказ на участника, авансовата такса не подлежи на връщане, защото покрива минимални административни разходи. Останалата сума, според желанието на участника, се връща с обратно бордеро или остава като запазва правото му за включване в обучението на следващи дати.

За издаване на фактура, молим активно да ни предоставите данните за нея още при записването си.

Всички такси се заплащат само по банков път по сметката на Ахая ООД, както следва:

“Първа Инвестиционна Банка” АД, BIC – FINVBGSF, IBAN BG93FINV91501017499740.

Като основание за превода, моля посочете: обучение по медиация.

За сформиране на групи в други градове: Моля, обадете се поне три месеца предварително, за да се синхронизираме!

Готови ли сте за това обучение? – въпроси за ориентир

ЦМА е част от лицензираните обучителни Центрове по медиация, вписани в Единния регистър на медиаторите в България към МП и от Картата на действащите професионални центрове по медиация в Столична община, създадена от Национална Асоциация на Медиаторите. Подкрепата, която осигуряват аха медиаторите е висококачествена – с 92% success rate и най-висок рейтинг в България.

Надграждащи (специализирани) обучения с аха подход предлагаме по: семейна медиация, медиация на работното място, училищна медиация, трансформираща медиация, имотна медиация и бизнес медиация. Пишете ни за повече конкретна информация.

Ако сте професионален медиатор и се интересувате от силно менторство и супервизия, можете да научите повече ТУК. А в ежедневната Ви работа на медиатор може да Ви подкрепи специалният Бележник на медиатора.

Ако търсите да прочетете повече за медиацията на практика (чрез истински истории), можете да закупите най-често препоръчваната в България настолна и цялостна Книга за медиация.

“Планетата не се нуждае от голямо количество „успешни хора“. Планетата спешно се нуждае от миротворци, лечители, реставратори, разказвачи на приказки и обичащи от всички видове… Тя се нуждае от хора, с които се живее естествено и добре.“ – Далай Лама

Наръчник по медиация

Бележник на медиатора

За ЦМА

Аха медиатори

Мисия

Аха-подход

Правила на работа

Етични стандарти

Отзиви